GIO-Adv.Gr
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: vr apr 13, 2012 14:49
Locatie: Almere
Contacteer: Website

RE: Auto geschorst en in de stalling, verzekering?

di nov 13, 2012 13:59

beste leden,

Een inboedelverzekering sluit standaard motorrijtuigen van dekking uit. Echter hebben wij in het verleden ook adressen verzekerd alwaar een restauratie werd voltooid en ook de losse onderdelen voor brand/diefstal verzekerd waren. Een zogenaamde "inhoudverzekering".
Vandaag de dag bestaat de mogelijkheid voor het verzekeren tegen brand-diefstal. De dekking geldt dan op één vast adres en kan al voor enkele tientjes verzorgd worden, op taxatiewaarde en dus met een geldig taxatierapport.

Onze ervaring is dat het ook mogelijk is om een bestaande allrisk dekking voor de winterperiode om te zetten naar beperkt casco. Aanrijding en vandalismeschade vallen dan niet onder de dekking, vaak niet nodig in een stalling. behalve brand-diefstal is dan ook o.a. inbraak en stormschade verzekerd.
Als je de premie uitsplitst, is de WA premie maar een fractie ten opzichte van de volledig cascopremie. Hoe ouder de auto, hoe lager het voordeel voor het schorsen van de WA dekking. De meeste liefhebbers laten, ondanks schorsen kenteken (bijv. uitstel keuring in winterperiode of besparing wegenbelasting indien van toepassing) de WA dekking daarom doorlopen in combinatie met brand-diefstal of beperkt casco of volledig casco.

Verzekeraar die zeggen die mogelijkheden niet te kennen, zeggen dit om veel administratieve rompslomp te voorkomen bij een vaak voordelige klassiekerverzekering.

Het is in ieder geval niet onmogelijk en ingewikkeld om je klassieker gedurende de winterstalling toch nog tegen enige gevaren te verzekeren en voor een acceptabele premie.

Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.

Terug naar “Algemene Technische vragen”